Om oss

Om JK Belysning

JK Belysning är ett nytt företag på den Svenska belysningsmarknaden.

Bolaget grundades 2019 av Joakim Knapp som har arbetat med belysning en större del av sitt verksamma arbetsliv.

Som Sverigechef för ett större belysningsbolag valde Joakim att hoppa av sin karriär 2018 för att satsa på ett eget bolag. I bolaget finns närmare 20 års erfarenhet inom belysning mot den professionella marknaden.

Service och ett tätt samarbete med kunden är fokus för JK Belysning. Rätt produkt och rätt ljus, varken mer eller mindre.

JK Belysning målsättning är att arbetar nära ihop med sina leverantörer och vara delaktig i design och specifikation, allt för att ta fram produkter som är rätt för den Svenska marknaden. Produkter som ska passa alla segment och marknader.

Vare sig man letar en högdesignad eller bara en funktionell belysningsprodukt är målet att JK Belysning sak kunna leverera.

På JK Belysning kan du hitta flera olika armaturtyper för alla typer av installationer och applikationer och dessutom för flera olika segment av marknaden. En del produkter ligger på lager för snabb leverans, en del produkter produceras enligt önskemål för projektet. 

JK belysning arbetar ihop med LITE från Danmark , PURSO från Finland samt ESKO DESIGN från Danmark. 

LITE är ett relativt nytt bolag på den Nordiska marknaden, där arbetar JK Belysning tillsammans med LITE när det gäller ny design och nya specifikationer, ett gott exempel är armaturen LYKTEN som är en ny Parkarmatur från LITE.

PURSO är ett större Finskt Aluminiumbolag som också har en belysningsfabrik. På samma sätt som med LITE försöker JK Belysning vara närvaran de i specifikationer och design. PURSO är specialister på armaturer till Sport/ Industri segmentet och har en enormt stor flexibilitet när det gäller specifikationer på deras armaturer.

ESKO DESIGN är också ett nytt bolag som startade av Esko Schmidt-Sörensen, entreprenör och designer. ESKO satsar på högdesignade inomhus-armaturer med det absolut bästa urvalet av LED som finns på marknaden. CRI upp till 98 och höga R9 värden på 90 och uppåt är det som gäller. 

JK Belysning finns på marknaden för att stanna och har sedan start flera fina referenser inom såväl kommuner, större privata aktörer och grossister. 

Hör av er, så hjälper vi till!

 

Kontaktuppgifter

Kontor/ Besöksadress:

JK Belysning AB (Söder)
Grimboåsen 10 A,
417 49 Göteborg

+46 735004258

 

JK Belysning AB (Norr)
Risbergsgatan 2
931 36 Skellefteå

+46733451316

 

 

Joakim Knapp

Joakim Knapp

Grundare/ VD JK Belysning